Over mij

een bijdrage leveren staat centraal

Iedereen verdient een financieel gezond leven

Achtergrond

Als oprichter van Voor Jouw Informatie wil ik mijn kennis en ervaring delen. Na het studeren van bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht, ben ik al ruim vijf jaar werkzaam bij een financiële dienstverlener, waar ik voor namelijk werkzaam ben geweest op de afdeling vermogensopbouw. Hier heb ik veel geleerd over beleggen, spaarproducten en pensioen en heb ik verschillende certificaten behaald, waaronder die van de Europese Autoriteit van Effecten en Markten Informeren (ESMA), Wet Financieel Toezicht Basis en Vermogen (WFT).

Motivatie

De reden dat ik Voor Jouw Informatie heb opgericht is omdat ik vaak met kennissen, familie en vrienden sprak over het huidige onderwijs. Uit deze gesprekken bleek dat niet alleen ik, maar ook anderen, graag al op jongen leeftijd kennis had willen opdoen over belangrijke alledaagse onderwerpen. Wellicht had ik dan eerder een huis kunnen kopen of huren doordat ik eerder vermogen had opgebouwd, had ik wellicht geen onverantwoorde beleggingskeuzes gemaakt of had ik net als een vriendin belastingteruggave ontvangen in plaats van het terug betalen van de te veel ontvangen zorgtoeslag.

Maatschappelijke bijdrage

Ik gun het ieder jongvolwassene om kennis te nemen van de alledaagse onderwerpen, zodat leerlingen vroegtijdig actie kunnen ondernemen voor het bereiken van een financieel gezond leven. Ik vind het waardevol om iets bij te kunnen dragen in de maatschappij. Met mijn achtergrond kan ik dat op deze wijze doen. Ik geloof dat de gastlessen bijdragen aan een zorgelozer en gelukkiger leven van de leerlingen, want stress door geldzaken draagt niet bij aan het geluk en de gezondheid.

Het pensioenakkoord: hoe zat het toen en hoe zit het nu?

Het pensioenakkoord: hoe zat het toen en hoe zit het nu?

De ‘Wet toekomst pensioenen’ is sinds 01 juli 2023 in werking getreden. Deze wet is transparanter, omdat er afspraken worden gemaakt over de hoogte van de premie, en omdat de ontwikkeling van het pensioengeld makkelijker te herleiden is. Daarnaast past de nieuwe wet...

Financiële hulp bij het kopen van een huis

Financiële hulp bij het kopen van een huis

Starters en mensen met een relatief laag inkomen hebben soms hulp nodig bij het kopen van een eigen woning. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een starterslening of hulp van ouders. Starterslening Een starterslening is een extra lening bovenop je hypotheek. De...